Under Nordlys

Der er gået 3 måneder nu siden vi forlod Danmark, og den ene dag tager den anden. Casper har været på jagttur med firmaet (det kan være jeg skriver et indlæg om det), efteråssamlingen (den tid, politikkerne mødes og vedtager love) er startet, og ungerne hygger sig. Sommer blev til efterår, og nu er vinteren ved at tage fat. Vi har snevejr med jævne mellemrum, og det begynder at blive liggende mere end en dag eller 2. Karla har bygget sin første snemand allerede.

Med vinter kommer nordlys. På en klar og kold dag er der gode chancer for at fange det. Nogle gange ligger det som tynde slør, der er så svagt grønne, at de kan være svære at skelne fra skyer. Andre dage kan man se det tydeligere.

Og på de helt særlige dage flænger det himlen med neongrønne gardiner, der bølger frem og tilbage, evigt skiftende. Det er overvældende og vanvittigt smukt. Alene størrelsen af det, som det fylder hele himlen ud, så langt øjet rækker, giver én følelsen af at være bitte lille i den store natur.

Jeg læste som 12-årig en fantastisk bog (Det Gyldne Kompas, hvis det har interesse), hvor en del af historien udspiller sig på en polarekspedition i en verden, der minder om starten af 1900-tallet. I historien spiller nordlyset en afgørelse rolle, og beskrivelsen af dette naturfænomen som noget overnaturligt, nærmest magisk, har sat sig fast. 15 år senere er det endelig lykkedes mig at opleve det selv, og mærke på egen krop, hvor nemt det er at glemme, at det trods alt bare er et naturfænomen, der kan beskrives med soludbrud og magnetfelter.

Billedet er taget af Casper

En mening om “Under Nordlys

  1. Nordlys er virkelig en oplevelse man aldrig glemmer. Jeg læste forresten Det Gyldne Kompas på anbefaling af dig, imens jeg boede deroppe 😀

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s