Qooqqut

Forrige weekend havde jeg fornøjelsen af at sejle med en håndfuld kolleger til det smukke Qooqqut (udtales rår-rut).

Vi sejlede fra nuuk om formiddagen, og efter en times sejlads ind i fjorden nåede vi Qooqqut. Forbi bjerge af både klipper og is. Her kastede linerne i vandet for at fange rødfisk og torsk. Der var så rigeligt at tage af – for hver line sad 5 kroge, og det var mere reglen end undtagelsen, at der 2-3-4 fisk på, når man snørede linen ind igen efter et par minutter. Udfordringen er ikke, om man fanger noget, men derimod at nå langt nok ned med linen så hurtigt, at man når forbi torskene og ned til rødfiskene, der svømmer længere nede, inden torskene bidder på. Ellers fanger man kun torsk, og det bliver jo for ensartet i længden.

Med båden fuld af fisk valgte vi de bedste og største fra, og tog dem med til restauranten derinde. Kokken tog fiskene under kærlig betjening, og med under en time fra fjord til bord, fik vi serveret en mindre buffet med 3 forskellige fiskeretter med tilbehør. Det smagte vidunderligt!

Derefter havde vi et par timer til bare at nyde naturen derude. Der er vandvittigt flot! Stedet ligger i læ af bjerge, så klimaet er lige præcist mildt nok til at der kan gro et par træer. Der er sortebær (rævlinge) så langt øjet rækker, og det lykkedes mig at samle en hæderlig pose store, søde blåbær. Det vrimler med små vandløb, og vandet er så klart, at hvis ikke man lytter efter dem, opdager man dem ikke, før man får våde fødder.

Der løber en elv, hvor det er muligt at fange ørreder. De garvede fanger dem med hænderne – der findes en video, der viser ørredfangt med hænderne i Qooqqut her – men jeg nøjedes med at låne en fiskestang af en kollega. Selv om jeg kun fik fanget en bette ørred, som blev sat ud igen med det samme, var det fantastisk bare at stå og nyde udsigten og stilheden, der kun blev afbrudt af en fugl i ny og næ.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s